Magyar sziget Belgiumban

Szép napot Nép! 

 

Eltelt újfent pár nap. Mi itt a belgiumi magyarok is folytattuk az életünket. A hétvégén két 1956-ös megemlékezésen is részt vettünk. Volt egy a kollégiumban, ahol 56-ot átélt magyarok voltak, akik menekültek ide. Elképesztő történeteket hallottunk olyan emberek, akik, színházba indultak, de kúszva tudtak hazamenni. Mások az elesettek holttesteit cipelték. Megrázó volt, de mégis jó, ahogyan bárhol is vagyunk, emlékszünk azokra, akik értünk harcoltak.

Hogy kicsit édesebb legyen a téma, elmondom, hogy arany galuskát is készítettünk, ami meglehetősen finomra sikerült, tekintve, hogy hiába csak párunkra terveztünk főzni két napi kaját, az egész koli rávetette magát, és eltűnt minden, mire kettőt pislogtunk. MEHETEK FÉRJHEZ! :D Meg fiúk is, akikkel közösen főztünk. Bár lehet ők nem nagyon vágynak erre. 

Úszni is elmentem. Sosem kellett még sorban állnom a medence elejében, hogy letudjak egy 25 méteres hosszt. Sajnos az úszódressz kispados lesz egy fél évig. Lehetetlen így normális edzeni. 

Brüsszelben jártunk vasárnap. Kicsit körbenéztünk, láttunk egy "pokémon go" pontot... Papa-mama-gyerekek, mindenki a telefonját bújta. Amikor én pici voltam, kirándulni mentünk, nem kockulni. Változnak az idők. Ez is biztos valamilyen módon közelebb hozza a családod, bár én nem látom, hogyan.

Ott is megemlékeztünk, magyar, ORGONÁS misén vettünk részt, ami hát... meglehetősen nosztalgikus, de kellemes érzésekkel is eltöltött minket. Aznap én már voltam egy misén, ahol az afrikai kórussal énekeltem, ami szintén jó volt, csak másként. Mégis csak egy orgonaművész lánya vagyok, vagy mi...

Ha már orgonák. Volt egy koncert is a mise előtt. Természetes felcsendül a B.A.C.H is, egészen jó előadásban. Szia Apa! Itt egy orgona, művészien megörökítve általam, neked! 

Maga a bazilika is eléggé szép volt. Sikerült felfedeznem számomra érdekes részleteit.

A tél lassan megérkezik ide. Egyre több a gyalogos, kevesen vállalják be ilyenkor a biciklizést. De én egy vagyok közülük, mert szörnyen praktikus. Meg magyar telekhez szoktam. :)

 

Ennyi esett mostanáig. Éljen a szabadság, éljen a haza! 

 

Bogi

 

p.s.: Misikéért még mindig imádkozzunk! 

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én