Mint megtudhattuk: Letengerlő a mosolyom

Jó reggelt Nép! 

Találkoztam egy régi, de örök szerelmemmel a tengerrel. Mindenkit üdvözöl.

Szörnyen jó volt a tegnapi nap. Megjártam Knokke-Heist-ot, Brugge-t, láttam lovakat, kacsákat, hattyúkat, magyarokat... Csupa helyi látványosság. 

Ezt hoztam nektek a tengerről: 

Összetalálkoztunk egy sráccal is, aki épp Kínából érkezett meg. Meglehetősen tiszta volt a sok ásás ellenére. 

Másfelé is jártam ám.  Például hivatalos voltam egy afrikai keresztelőre, ami két órán át tartott, és még kettőn át utána ettünk, és mikor én sűrű elnézések között eltávoztam, ők még maradtak további néhányra. Volt tánc, dob, tradicionális öltözék. Fergeteges élmény volt. Elhangzott néhány igen "otthon-érzést" és nosztalgiát okozó mondat:

"Amikor egy faluba egy gyermek születik, azért az egész közösség felelősséget vállal. Tehát ha a gyerek rosszat tesz, eltéved Krisztus útjáról. Azt a szomszéd ugyanúgy pofon vághatja, mint a szülei, ha esetleg nincs jelen a gyereknek családtagja."

Eszembe jutott erre, hogy édesanyám hasonlóan tessékelt be első nap az iskolába annak idején, bár mi nem falusiak vagyunk, csak "vidékiek".

A koliban is alakul ki szépen a társaság. A székely legényeimen kívül említenék még egy embert. ( Szívem szerint említeném az összeset, de majd idővel mindenki sorra kerül, remélem. ) Szóval Ő itt Mesi. 

 

Mesi jó fej. Mesi orgonista lánya. ( de nem a tesóm) Mesit bírjuk. Szia Mesi! 

 

Vasárnap szolgáltunk - volna- a magyar misén, de az Atyának kiment a fejéből, hogy jönnie kéne. Ezért csak énekeltünk egy jót. Én voltam az ukulelista, bár elég ergyán megy még. Majd segít a koliban a két zenész. 

Ennyi mára! 

Mindenki vigyázzon formás valagára. 

Itt van nektek egy kis vers.

Bár egy kicsit most még nyers.

Puszik 

Bogi

ps.: Misikéért még folyhatnak az imák. Már a hatásuk érezhető, de még mindig nagyon kell.

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én