Csintalan palák és költözés... megint

 

Hello Nép! 
Remélem jól vagytok! 

Letudtam az első hetet a suliból, egy órát már le is fogok adni! :D De még így is lesz elég kredit, tehát mesés a világ. A maradék kurzusok meglehetősen jónak tűnnek és a tanárok is pöpecek. 

A nyelv is egyre jobban megy, lassan ugyanolyan szinten tudok hadarni, mint a magyarban :D

A költözés szituációja az volt, hogy fáztam a szobámban, azért kaptam egy másikat, ami jobban körbe van véve hamarosan már fűtött helységekkel. Az idő hűl, de Bogi meg nem hűl, szóval a világ jó és az élet szép.

 

Elmentem moziba, mert volt egy film, amit mindenképpen meg akartam nézni. Tim Burton film volt, és mondanom sem kell, nem csalódtam. 

Anya küldött csomagot, pakkot kaptam. ( Köszi Dóri, még mindig jó a süti, bár a végén járok)  Szóval készen állok a hidegre, megjött a melegítősereg. 

A kerékpárom, hű társam a Darth Vader nevet kapta, fekete színe folytán. Szóval Vaderke nagyon ügyesen és szépen gurul, és nem hagy meghalni. Jó ez a város, bárhol ott van 10 perc alatt két keréken. Ezzel a vasparipával járok ide-oda, bevásárolni, meg ügyintézni. 

 

És a nem működő csengője piros, mint a Sötét Apa kardja. :)

Tegnap sütöttünk palacsintát a koliban, készült vagy ötven darab. De már nincsen. Négyen befaltuk őket, ahogyan azt kell!  Finom volt! Boti és Andris keményen dolgoztak, én pedig fantasztikus szaktudásom nyújtottam a tevékenységhez. 

Minden jó történik, és rossz alig.

Jó itt kint, de mint mindig, most is hiányoztok! 

Tessék vigyázni magunkra, meg mindenki egymásra :) (és mindenki egy másra, idézve drága jó Édesapámtól) 

Sok puszi:

Bogi

 

 

Mi az a toledo??

Hello Nép! 

A kérdés gyors megválaszolásának érdekében: a belga neptun. CSAK NEM FAGY BE! 

Nem telítődik túl a szerver, részletes óraleírás van, és még a tanárodról is kideríthetsz egyet s mást.

Tehát felvettem az óráimat. :)

Aztán az otthoni házik írásának is nekiálltam.

Lett egy biciklim. A nevén még gondolkozom, meg kell szereznem rá egy hátsó sárvédőt. 

Amúgy minden pöpec. Egész jól kipofoztunk egy kedves kolistársam segítségével, és mentem is vele boltba, meg ide-oda. Ha majd készen lesz a remekmű, megmutatom a drágát. 

Vasárnap afrikai misére mentem, és mindenki rettentően kedves volt. Meghívtak minket ebédelni utána, és elég finomakat ettünk. 

Egyre több kolis arccal vagyok jóban, ami eléggé szuper. Mondjuk lassan már elfogynak, tekintve, hogy kemény 12-en vagyunk. De mindenki kedves, a konyha egészen jól rendben van tartva az aprócska közösség által, akik mi vagyunk.

Holnap megyek elsőre az Ichtus közösségbe, meglátjuk milyen lesz. Már várom.

 

Szépen lassan, de minden kialakul, és egyre jobban érzem magam. Persze, ahogy telik az idő, erősödik az otthoniak hiánya is, de minél tovább múlik az ittlét, annál hamarabb láthatom újra a meseszép arcokat. 

És persze kapok látogatókat is! 

Mára ennyi.

 

Vigyázattok magatokra! 

Puszik

ps.:
az eheti arc-mutogatás:

https://www.youtube.com/watch?v=BUrshl-GSao

Leuveni gyerek

Hello Nép! 

Hú de sok minden történt! Lassacskán szokok hozzá a városhoz, barátkozok emberekkel! 

A kolis arcok jófejek, bár van akit még csak suhanni láttam, innen oda, onnan ide, sok a dolog, kevés az idő, olyannak képzelem el az illetőt, mint a nyulat az Alíz Csodaországban-ból. "Elkésünk!" 

Henivel és Tamással vagyunk eddig egymást arcát gyakorta látó viszonyban. Ők a CH-ban laknak szintén.

Egy japán lánnyal is szépen összepacsiztam. Egyik ilyen ismertető előadás szünetében odapattant hozzám, hogy "Szia beszélgetünk?" és azóta látjuk egymást gyakorlatilag minden nap. Ugyanazok a programjaink, így ez nem meglepő és nem is nehéz. 

Másik két néderlandisztikás leányzóval is szépen összeismerkedtem. Ők már jó ideje itt vannak, tudják mi itt a dörgés. (Az hála Égnek, még pont nincsen, szép az idő, és nem is túl hideg) 

Összebarátkoztam egy szintén katolikus lánnyal, Camille-nak hívják és Bujumburából származik. Tudjátok, innen a szomszédból. Megbeszéltük, hogy elmegyünk együtt misére. Az áldások áradása tehát temérdek! 

A kávét is megszerettem. A kávé finom! Még tej nélkül is, tekintve, hogy kb. sehol sincs laktózmentes opció. 

A sört viszont még jobban szeretem, tartok attól, hogy ha hazatérek magyar földre, víznek fog tűnni az összes. 

Szobatársaim égető hiányának ellenére a szobám is tetszik, és az alvás is sikerül. Megosztottam már párotokkal, mennyire nehezen megy nekem úgy aludni, hogy nincs más a szobában, tekintve, hogy születésem óta nem volt úgy igazán külön szobám. Szóval ez is egy első. 206 azért még mindig örök <3. 

Tehát a hangulat, az idő és a sör jó. Az egyetem rengeteg programot kínál. Vannak keresztény programok is, ami szimplán mesés. 

Ennyit mára. Jó itt kint, és már nem is vagyok egyedül. 

 

Sok puszi mindenkinek! 

Bogi

p.s.: a következő videó bitang hosszú lesz

 

Leuveni mulatozás kezdete

Üdv Rátok, Nép! 

 

Lehet, hogy ez a megnevezés megmarad.

 

Tehát megérkeztem! 

Kipakoltam, aztán étkeztem. :) Tényleg így volt, nem csak a rím kedvéért írtam. 

Leuven szép. Meg bonyolult. Vagy csak én vagyok még túl álmos, hogy gondok nélkül megtaláljam a helyem.

De egy belsős poénként a családnak: Leuven egy hatalmas fürdőszoba.. :) 

Találkoztam már néhány erasmus diákkal. Elég jó fejek voltak, bár most még a kínos ismerkedős résznél tartunk, mikor kezet fogtok és te arra koncentrálsz, hogy normálisan tartsd a kezed, a szemébe nézz, ki tudd mondani a neved, és arra már nem figyelsz, hogy az övé mi. Na épp itt tartunk. 

Illés-pajtással is összefutottam, aki mint pécsi, kórista és jó barát, szintén ide jött tanulni.

Az élet tehát szép, a szobám is. Pont elég hely van a szekrényemben, és csak hárommal kevesebb szobatársam van, mint amennyit szeretnék. Hiányoztok 206. 

Az egyetlen negatívum, hogy a konyha két emelettel lejjebb van, de legalább lemozgom az ebédet, mire felvonszolom magam. #formáslábak 

 

Ennyit mára kedves mindenki.

A múlthéten elmaradt a meglepi, de ezen a hétfőn visszatért: Jó étvágyat hozzá! https://www.youtube.com/watch?v=99nViv1xIc8&feature=youtu.be

 

Puszik

Bogi

Utolsó munkanap

Hello Nép! 

 

Ez a nap is elérkezett, utolsó napomat fogom lehúzni a munkában. 

Néhány dolgot megtanultam, ezalatt az idő alatt, ezt most meg is osztanám veletek.

1. A belgáknál buborékos az Ice Tea. 

2. Hat sörös/üdítős ( inkább sörös..) üveget minden további nélkül meg tudok fogni a kezemben, megérte itt dolgozni.

3. A poharak törékenyebbek mint hinnéd, de csak akkor, amikor elhiszed, hogy nem ejted el őket. Megérzik a félelmed, és olyankor nem törnek el. 

4. A főnököm nem szereti, ha én csapolok sört.

5. Jól kijövök a kutyákkal. Ennek semmi köze a munkához, de Tuschi figyeleméhes, kell róla beszélni! :D

6. Egész jó muri minden nap csinosban dolgozni. 

7. A családom fantasztikus.

8. A barátaim is. 

9. Igenis lehet tartani a kapcsolatot messziről azokkal, akikkel akarod, és akik szintén akarják. (jó, korán iszok a medve bőrére, ha egyszer finom a sör...:) ) ... ( nem is iszok, még korán van) 

10. Nem szeretem a nemkerek számokat. Ezért kellett még egy pont. :) 

Mára ennyi. Bővebb beszámoló hamarosan. Holnap költözök Leuvenbe, éljen! 

 

Puszik

Bogi

 

Elfáradt...

Szép estét, jó estét! 

 

Na hát... kemény a világ a vendéglátásban. De már csak egy hetet kell dolgoznom. A hétköznapok teljesen jók a Margrietban, a hétvégék fárasztóak, nagyon sok a vendég, elképesztő mennyiségű rendeléssel, a legkülönbözőbb kérésekkel. 

Tudjátok mi az az eszkimó? Na... én sem tudtam! Narancslé, tonic-kal, jéggel és egy narancs gerezddel, mindezt talpas gömböcpohárban, szívószállal. Minden nap újat tanul a Boglár. 

Akad azért időm pihenni is, ma például hamarabb elengedtek, mert nyugi volt sok kisegítő, így a magyar mehetett... :D

Internet szűkében sokat olvasok, és zenét hallgatok. Bölcs dolog volt a laptopomon tartani egy Tchaikovszky válogatást, az új kedvencem Capriccio Italien Op 45. Akinek van ideje, hallgassa meg, linket is adok, hogy megkönnyítsem az illető dolgát ;) https://www.youtube.com/watch?v=01SEOm9oS-k

 

Eszter és Bruno, drága vendéglátóim mindent túlteljesítve gondomat viselik, szigorúan laktózmentesen. Sörrel is kedveskednek, és Tuschi a kutya pedig igazán jó barátnőm lett. Reggel a tea mellett már szinte szertartásos simogatópartit tartunk. Próbálom leszoktatni a pusziadásról, egyelőre sikertelenül. :D

Szóval igen, a gondviselésemért, mind földi mind Égi módon nagyon hálás vagyok. 

 

A meglepetés is időben odaért, ahová mennie kellett, itt is megmutatom, ne csak a NyiLak élvezhessék. 

https://www.youtube.com/watch?v=DB1ecYjbwnM   Nem egy nagy durranás, de élveztem a készítését. Folytatását tervezem :) 

 

 

Mára egyelőre ennyit osztanék meg. Remélem mindenki jól van, kapcsolatot próbálok mindenkivel tartani, ha még nem jutottam el hozzád, és vársz rá, bocsi, igyekszem! 

 

Sok puszi,

 

Bogi